середа, 13 жовтня 2021 р.

Заснування нової літературної премії в Україні - Всеукраїнська премія імені Михайла Слабошпицького

Родина відомого письменника і громадського діяча Михайла Слабошпицького та Національна спілка письменників України заснували літературну премію на його честь. Положення про премію оприлюднили 
на сайті НСПУ.

Всеукраїнською премією імені Михайла Слабошпицького нагороджуватимуть за художньо-біографічну/мемуарну прозу. На неї номінуватимуть книжки та прирівняні до них видання у літературних журналах, опубліковані протягом трьох років перед роком присудження премії.

Подавати твори на здобуття премії можуть творчі спілки, редакції, товариства, мистецькі, навчально-наукові, культурно-просвітницькі установи і заклади. Організація у праві подати до нагороди один або кілька творів одного автора. На її здобуття можуть претендувати письменники України та україномовні автори з інших країни.

Вручення відбуватиметься у Києві щорічно на день народження Михайла Слабошпицького – 28 липня. Перше її присудження запланували на 2022 рік. Конкурс на здобуття премії оголосять 1 березня. Твори прийматимуть до 15 червня.

Лауреат отримає диплом, нагрудний знак і 25 тисяч гривень грошової винагороди. До журі премії увійшли: дружина Михайла Слабошпицького, письменниця і громадська діячка Світлана Короненко-Слабошпицька (голова), письменниця Любов Голота, письменник Валерій Гужва, літературознавець Володимир Поліщук, голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський, письменник і публіцист Юрій Щербак.

Немає коментарів:

Дописати коментар