суботу, 30 січня 2021 р.

Добірка цікавих книг на будь-який час

Останні події в світі та Україні змусили людей більше часу проводити вдома. Спочатку це було дивовижно і в чомусь навіть приємно. Всі відіспались, надивились фільмів, поласували улюбленими стравами. Потім розібрали завали в шафах, кладовках, на балконах... Через деякий час все це набридло й вже почало дратувати. Почалися сімейні чвари, побільшала кількість розлучень. Далі отямились, почалися пошуки нових справ у вільний час. Хтось освоїв нові професії. Під час дистанційного навчання школярів батьки підтягнули свої знання шкільної програми. Реалії повсякдення змусили повернутися до книги і читання. Адже читання книг може бути дуже захоплюючим заняттям, якщо правильно підійти до вибору автора та твору.

Є книги, які здатні змусити забути про улюблений телесеріал і перегляд стрічки новин в Facebook. Вони затягнуть в невідомий світ з перших сторінок, поглинуть всю увагу без залишку.

Фонди наукової бібліотеки Маріупольського державного університету постійно поповнюються. Серед книг є такі, що підходять як новачкам, так і давнім шанувальникам літератури. Не можна залишитися байдужими до цих історій та їхніх персонажів!

Поглянемо на деякі з них.

Франсуаза Саган, «Сумна посмішка





Головна героїня – молода дівчина, яка прагне отримати від життя якомога більше. Вона закохується, заводить романи, насолоджується життям. В її житті з’являється відданий друг і пристрасний коханець. І це дві різні людини.
Своє серце вона віддає коханцеві, який не оцінив такого подарунка. Він – адвокат і зразковий сім’янин, який не збирається перебудовувати життя заради дівчини, яка ним захопилася.






Ніл Гейман, «Ніколи»





Автор роману створив цілий світ, невідомий людям. Він знаходиться під вулицями Лондона. Щоб потрапити туди, потрібно знайти особливі Двері. Саме їх і виявив Річард Мейхью в особі незнайомки, якій зважився допомогти.
Звичайний лондонський клерк опинився там, де людину підстерігає багато небезпек, монстрів, вбивць. Але є там і ангели. Річард змушений стати супутником незнайомої дівчини, якій надав допомогу. Він допоможе їй знайти розгадку загибелі її сім’ї.






Діана Сеттерфілд, «Тринадцята казка»




«Скажіть мені правду». Саме з цієї фрази починається круговорот захоплюючих подій, які затягують читача з головою. Якщо ви хочете зануритися в світ загадок і таємниць, швидше хапайтеся за цю книгу. Ця історія схожа на казку. На сучасну казку, де немає чіткої межі між добром і злом.
Мрійниця і любителька класичної літератури розкриє таємницю не тільки відомої письменниці, а й свого народження.









Анна Гавальда, «35 кіло надії»




Кожна хвилина, проведена Грегорі в школі, здається йому тортурами. Він відчуває себе щасливим, тільки коли у нього з’являється можливість повозитися з інструментами. Дідусь переконує хлопця вступити в технічний коледж.
Але щоб потрапити туди, потрібно пройти відбір. Хлопчик пише по-дитячому безпосередній, наївний, трохи смішний та зворушливий лист з проханням прийняти його в цей коледж. Що з цього вийде? Чи вдасться Грегорі здійснити свою мрію і виправдати очікування діда?



Джейн Остін, «Гордість і упередження»




Це класичний роман про любов, яка не втратила свою актуальність навіть через кілька десятків років після появи. Джейн Остін з ювелірно тонким гумором розповідає про те, як складно дівчині влаштуватися в житті, особливо якщо вона розраховує вийти заміж по любові.
Ви також побачите, що хибні уявлення та упередження здатні перешкодити побачити справжнє обличчя людини. Перше враження не завжди вірне. За образом милого і привітного джентльмена може ховатися розважливий розум та практичність.







Пола Хокінз, «Дівчина в поїзді»





Це справжній бестселер, загадкова і захоплююча історія, в фіналі якої виявиться, що світ не такий, яким ми його собі уявляємо.
Рейчел з вікна електрички спостерігає за ідеальною парою. Ідеальною тільки на вигляд. Адже за фасадом красивих будинків ховається багато таємниць і злочинів. Дівчині доведеться за фрагментами відновити те, що сталося в минулому, – з нею і дівчиною, за якою вона любила спостерігати.






Рей Бредбері, «451 градус за Фаренгейтом»



У цьому новому світі зберігання і читання книг вважається справжнім злочином. У пожежників тепер з’явилася нова робота – менш небезпечна, ніж раніше. Вони спалюють книги. 451 градус – температура, при якій папір починає горіти.
Чим же зайняті люди? Переглядом телепередач, серіалів, шоу. Їх розум спить. Масова культура замінює справжні цінності штучними. Тих, хто намагається вирватися з цього сну, жорстоко карають.







Як завжди, раді вас бачити в наших фондах. Допоможемо підібрати книги для читання кожному до смаку. 
Нагадуємо, про дотримання карантинних вимог під час відвідування закладу бібілотеки. 

Немає коментарів:

Дописати коментар