четвер, 29 липня 2021 р.

Ще є час почитати!!!

Літні канікули – чарівний час! Особливо для самих маленьких читачів. Кожен день можуть статися якісь неймовірні події, нові знайомства, поїздки, подорожі та пригоди. Недарма канікул чекають цілий рік. Свято свободи триває все літо, і за цей час можна переробити величезну кількість важливих справ. Два місяці минуло, але ....і в серпні ще є час почитати!)))

Останнім часом багато наших користувачів звертаються до нас за дитячою літературою. Пропонуємо декілька цікавих книжок, які не дадуть сумувати.

Культовий твір Всеволода Нестайка «Тореадори з Васюківки» увійшов до переліку золотої класики української літератури. Цикл оповідань включає у себе три невеликі повісті, які не пов’язані спільним сюжетом, лише персонажами, та раніше видавалися незалежно одна від одної. Завдяки чудовому вмінню автора створювати гумористичні ситуації, серія веселих оповідань часом доводить читачів до нестримного сміху.

Головними героями книги є українські школярі з села Васюківка – Павлуша Завгородній та Ява Рень. Розбишаку Яву і більш розважливого Павлушу об’єднує нестримне бажання до пригод та прагнення прославитися на весь світ. Для цього вони протягом всієї трилогії намагаються стати тореадорами, зловити іноземних шпигунів зі свого села, підкорити Київ і багато іншого. Головний посил книги – справжня дружба, самопожертва, готовність прийти на допомогу людині.

У 1965 р. Харківська телестудія зняла короткометражний гумористичний фільм за мотивами цієї книги. Екранізація отримала безліч премій.

А зараз.. до світу чаклунів, чарівників та магії!

В казковій Країні Міст Георгія Почепцова злі чаклуни зачаровують жителів країни, королі з якогось дива опановують ремесла, а стривожені феї намагаються відшукати зниклу картину. Аж голова йде обертом від бурхливих подій! Пориньте у чарівний світ разом з книжками українського письменника, науковця та публіциста!

«Хроніки Нарнії» – цикл із семи дитячих фентезійних книг, написаних Клайвом Стейплзом Льюїсом. В них розповідається про пригоди дітей у казковій країні під назвою Нарнія, де тварини можуть говорити, магія нікого не дивує, а добро бореться зі злом.

Подивіться екранізацію «Лев, чаклунка та шафа», створену у 2005 році, «Хроніки Нарнії: Принц Каспіан» 2008 року та «Хроніки Нарнії: Підкорювач Світанку» 2010 року!


Британський письменник Роальд Дал, автор відомих книжок «Чарлі і шоколадна фабрика», «Джеймс і гігантський персик», «Матильда», «Чарлі і великий скляний ліфт» казав: «Я пишу тільки про те, що захоплює дух або смішить. Діти знають, що я на їхній стороні». 

У своїх творах для дітей письменник засуджує поганих батьків, які не піклуються про дітей, або навпаки: дозволяють їм надто багато. Роальд Дал показує, що хорошим дітям ніколи не буде самотньо, адже для них завжди знайдеться друг і порадник. Водночас, письменник не ідеалізує своїх персонажів, а зображує їх такими, якими вони є. Багато творів було екранізовано: 2005 р. – «Чарлі і шоколадна фабрика», 1996 р. –  мультфільм «Джеймс і гігантський персик», 1996 р. – «Матильда».

Шкільні історії про Сталкі – особлива сторінка творчості всесвітньо відомого письменника Ред’ярда Кіплінґа. Адже написано їх на основі його власного досвіду навчання у Коледжі збройних сил у Вестворд-Гоу! Бунтарські та зухвалі пригоди Сталкі та його компанії, хоча й створені понад сто років тому –  це щось нове у хлопчачій підлітковій прозі.

Дуже цікаві «Такі собі казки» були вперше опубліковані у 1902 р. і представляли собою так звані porquoi stories (чомусь розповіді). Іншими словами, в них розповідалося про появу тих чи інших явищ навколишнього світу. Щодо екранізацій, то, мабудь, усім знайомі з дитинства мультфільми «Слоненя», «Чому у носорога шкура в складках?», «Їжачок плюс черепаха», «Мауглі», «Кіт, що гуляє, як знає» та багато інших.

Приходьте до абонементу наукової та художньої літератури МДУ, беріть та читайте! Завжди раді вам!


Немає коментарів:

Дописати коментар