суботу, 23 червня 2018 р.

Проблеми дитячого читання: поради відомих та успішних....

Американський експерт із саморозвитку Жордін Кормьєр назвала чотири безсумнівні переваги читання книг

На перший погляд здається, що знайти в інтернеті крутий фільм і подивитися його буде цікавіше, ніж прочитати який-небудь довгий роман. Однак насправді книга принесе набагато більше користі, вважає експерт.

Чотири причини читати більше книг такі:

З'являється натхнення. Читання книг стимулює розумову діяльність людини, покращує пам'ять і підвищує творчий потенціал. Книжка може надихнути на створення нових проектів, ідей, на подорожі або отримання будь-якого іншого цінного досвіду.

Підвищується впевненість у собі. Читання допомагає розширити словниковий запас і межі інтелекту. Відчуваючи себе більш обізнаною у різних питаннях, людина стає більш впевненою у своїх силах і підготовленою до будь-яких життєвих викликів.

Розвивається розуміння чужих точок зору. Люди, які часто читають, як правило, більш чутливі, ніж ті, хто цього не робить. Читання книг розвиває соціальні навички і здатність до емпатії. Занурюючись в незнайомі ситуації і знайомлячись з різними персонажами на сторінках книг, людина розширює рамки власних поглядів і починає краще розуміти інших людей.

Зменшується стрес. Читання – це своєрідна форма релаксації. Книга здатна одночасно і активізувати мислення, і розслабити, відволікти від проблем. Читання книг справді бореться зі стресом і поганим настроєм. Жордін Кормьєр вважає, що читання – це прекрасний спосіб психологічного омолодження.


З інтерв'ю з Ірен Роздобудько:

- Діти зараз дуже мало читають? Як примусити їх це робити частіше?

- Їх неможливо примусити це робити. Сказати: читай - недостатньо. Треба обов’язково для цього мотивування. Тобто пояснити, для чого це їй робити. Я до цього ставлюся жорстко, можливо, і неправильно. Але я кажу дітям: якщо ти хочеш пити пиво під гастрономом і гикати - не читай, ти не будеш у іншому середовищі. Якщо ти будеш розширювати світ, захочеш спілкуватися з королем Англії - мусиш читати, щоб мати в кишені розумне слово. Зараз серед молоді є модне слово - успіх. Я цей термін не дуже люблю. Але скажу наступне: щоб досягти успіху в житті, мусиш дуже багато знати, варити у тій сфері, яку створюють письменники - світову та сучасну. А от старшим людям я говорю, що читання не дає мозку спати - це страшне поглинання думки.

Немає коментарів:

Дописати коментар