пʼятницю, 13 вересня 2019 р.

Формула щастя... Чи є вона?!

Володимир Чеповий - успішний бізнесмен, автор цікавих соціальних проектів - неординарна в усіх відношеннях людина. Одного разу все його благополуччя і життя,  що склалася, виявилися під ударом. На цьому важливому життєвому перехресті Володимир багато усвідомив і не побоявся круто розгорнути траєкторію своєї долі. Володимир Чеповий розробив власну гіпотезу сенсу життя і формулу щастя, яку, разом з журналісткою Ганною Ясною, описав в книзі «Перехрестя». До книги увійшов семирічний практичний і теоретичний досвід автора, розробки заснованого ним «Інституту вивчення щастя», витяги з різних філософських вчень і звичайна життєва мудрість.

«Перехрестя» В. Чепового та А. Ясної - це цілісний художній твір, головна нитка якого тримає читача в напрузі до самої розв'язки. У центрі оповідання доля успішного бізнесмена Клима, «Сталевого боса», «улюбленця долі». Вирок лікаря відразу перевернув його життя і поставив під сумнів  істини і досягнення, які ще вчора здавалися непорушними. З цього страшного моменту для молодої людини почався важкий шлях переосмислення життя. Ангел-охоронець допомагає йому повернутися на основні «перехрестя життя», вказуючи на помилки і направляючи в потрібну сторону. Бесіди Клима і ангела захоплюючі, провокаційні і навіть деколи забавні. Але завжди б'ють в саму точку, викликаючи бажання замислитися над своїм життям. А що Я роблю не так? Де Я міг би згорнути в інший бік? Що Я можу змінити прямо зараз? Досвід героя книги показує, що не можна прожити життя без помилок, але ніколи не пізно постаратися хоч щось змінити!

Легко, тонко, відверто в книзі порушуються важливі для будь-якої людини теми. Як переглянути своє ставлення до минулих помилок, аби дозволити собі бути по-справжньому щасливим і навчитися усвідомлено робити вибір на перехрестях долі? Як спіймати і приручити це пронизливе, ефемерне, хитке, але таке привабливе відчуття щастя? Що таке щастя, кінець кінцем?

Книга «Перехрестя» - не збірка правил, виконання яких гарантує негайне досягнення щастя. Вона як якийсь каталізатор лише допомагає зробити перший крок і прийняти важливе рішення - бути щасливим, незважаючи ні на які обставини. І не важливо, скільки вам років, неважливо, який вантаж помилок і розчарувань ви несете, ніколи не пізно почати жити повним життям і навчитися бачити сенс життя.

Книга чекає на вас на абонементі наукової та художньої літератури НБ МДУ. 

Немає коментарів:

Дописати коментар