четвер, 5 вересня 2019 р.

Як вбити в дітей бажання читати (продовження теми)


Про один із способів вбити в дитини бажання читати ми вже почули. Кому цікаво можна повернутися сюди - "Погані" автори, або Як відбити в дітей бажання читати. Сьогодні - продовження теми.

Є ще один спосіб знищити любов дітей до читання - переконатися, що поблизу немає взагалі ніяких книг і місця для читання.

Я думаю, у нас є зобов'язання перед майбутнім. Зобов'язання і борг перед дітьми, перед дорослими, якими ці діти стануть, перед світом, в якому вони будуть жити. У всіх нас: читачів, письменників, громадян - є зобов'язання.



Перерахуємо деякі з них. 

Я вірю, що у нас є зобов'язання читати в своє задоволення в будинку і в громадських місцях. Якщо ми читаємо для задоволення, якщо інші люди бачать, як ми читаємо, то ми вчимося, ми використовуємо уяву. Ми показуємо іншим, що читання - це добре.

Ми зобов'язані підтримувати бібліотеки. Використовувати бібліотеки, надихати інших використовувати бібліотеки, протестувати проти закриття бібліотек. Якщо ви не цінуєте бібліотеки, то ви не цінуєте інформацію, культуру і мудрість. Ви заглушуєте голоси минулого і калічите майбутнє.


Всі, дорослі і діти, письменники і читачі - зобов'язані мріяти. Ми зобов'язані використовувати уяву. Легко вважати, що ніхто нічого не може змінити, що ми живемо в світі, де суспільство величезне, а людина менше, ніж ніщо: крихітний атом, рисове зернятко на плантації.


Але правда в тому, що люди змінюють свій світ кожен день, люди створюють майбутнє і роблять це, уявляючи собі, що все може бути інакше. І це "інакше" вони кожного дня втілюють в своє життя, в життя оточуючих, тим самим потроху змінюючи світ!

Немає коментарів:

Дописати коментар