пʼятницю, 24 травня 2019 р.

Альберта Ейнштейна одного разу запитали про те, як виховати розумних дітей...

Альберта Ейнштейна одного разу запитали про те, як виховати розумних дітей. 

Його відповідь була проста і повна мудрості: "Якщо ви хочете, щоб ваші діти виросли розумними - сказав він, - читайте їм казки. Якщо хочете, щоб вони стали ще розумніше - читайте їм більше казок". 

Він розумів цінність читання і уяви. Я сподіваюся, що ми зможемо дати дітям світ, де вони читатимуть, де їм читатимуть, де вони зможуть мріяти і розуміти.


У 2007 році в Китаї була схвалена партією перша в історії конвенція, присвячена науковій фантастиці і фентезі. Вражає відповідь одного з організаторів конференції, де було проголошено конвенцію, на запитання: "Чому зараз? Упродовж довгого часу наукову фантастику в Китаї не схвалювали. Що змінилося"? 

Він відповів, що все просто. Китайці досягають успіху у виробництві речей, якщо у них є готові плани. Але вони не придумують нічого нового, нічого не винаходять. Вони не використовують уяву. Тому уряд Китаю вирішив відправити делегацію до США у Apple, Microsoft, Google, де попросили винахідників розповісти про себе. Члени делегації з'ясували, що усі винахідники в дитинстві читали наукову фантастику.


Художня література може показати нові світи. Привести туди, де ви ніколи не бували. Коли ви побуваєте в інших світах, ви вже ніколи не будете повністю задоволені світом, в якому ви живете. А невдоволення може дуже корисним! Невдоволені люди міняють, удосконалюють свій світ, роблять його краще, роблять його іншим.

Немає коментарів:

Дописати коментар