середу, 9 квітня 2014 р.

Презентація України на Паризькому Книжковому Салоні протягом 2012-2014 рр.

Щорічно 16–19 березня у Франції проходить одна з найбільших книжкових виставок-ярмарків світу – Паризький Книжковий Салон http://www.salondulivreparis.com/, в якій щороку беруть участь близько 3000 письменників і понад 1000 видавців з багатьох країн світу, а відвідувачами стають майже 200 тисяч прихильників книжки.


З 2012 року ВПЕРШЕ за його історію на Салоні була офіційно презентована сучасна українська література і завдяки цьому Україна протягом 2012-2014 рр. потрапляє в каталог виставки, як країна-учасниця http://www.salondulivreparis.com/PRO/Le-Salon-s-internationalise.htm.
Презентація української літератури на Паризькому книжковому салоні відбувається за сприяння Посольства Франції в Україні http://ambafrance-ua.org/-Ukrainien-, Фонда Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» http://www.openukraine.org/, Фонда Ріната Ахметова «Розвиток України» http://www.fdu.org.ua/ua/  та Міжнародного літературного конкурсу «Коронація Слова» http://koronatsiya.com/.

У 2012 р. Паризький книжковий Салон презентував Україну за участі 7 українських письменників: Марії Матіос, Тимофія Гавриліва, Лариси Денисенко, Євгенії Кононенко, Антона Кушніра, Ірисі Ликович та Євгена Положія. Під час презентації було представлено франкомовний «Альманах української сучасної літератури». У видання ввійшли в перекладі французькою мовою уривки творів шістнадцяти авторів: Тимофія Гавриліва, Лариси Денисенко, Анатолія Дністрового, Оксани Забужко, Василя Кожелянко, Євгенії Кононенко, Леоніда Кононовича, Антона Кушніра, Ірисі Ликович, Лади Лузіної, Марії Матіос, Євгена П

Цього року в українську делегацію до Франції ввійшли письменники Андрій Курков, Юрій Макаров, Любко Дереш, Сергій Жадан, Марина Гримич, Антон Кушнір, Дмитро Чистяк, журналістка та громадський діяч Ірина Славінська, видавці, інші діячі культури.

Стали традиційними в київський Книгарні Є http://book-ye.com.ua/  (вул. Лисенка, 3, початок о 18:30) відкриті звіти організаторів та письменників про свої враження від Салону та про плани на майбутнє.

Більш детальну інформація про участь України в Паризькому книжковому Салоні 2014 р. можна дізнатися на сайті http://book-space.net/.

Немає коментарів:

Дописати коментар